[ad_1]
– Serà el divendres 17 de desembre a les 10 hores
Espai LaGranja, el centre de recursos i mediació per a la dansa de l’Institut Valencià de Cultura, rep novament el col·lectiu Mucha Muchacha i munta aquest divendres, 17 de desembre, a les 10 horas, una ‘rave folklòrica’.
El moviment genera energia perquè succeïsquen coses i la que tenen Mucha Muchacha és abundant. I ho volen compartir. El taller ‘Festa d’hivern 2021’ d’aquesta jove companyia, formada per cinc dones, proposa obrir el seu procés de creació i així generar novament un ambient enèrgic i de celebració col·lectiva on compartir materials de la companyia i convidar a ballar la seua versió d’una ‘rave folklòrica’.
Belén Martí és una de les components de Mucha Muchacha, també integrada per Ana Botía, Marta Mármol, Chiara Mordeglia i Marina de Remedios. Martí explica que aquest taller que se celebra a Espai LaGranja «és una forma de donar a conéixer el seu propi projecte d’investigació».
Una celebració col·lectiva i energètica en què compartiran materials de la companyia, com la versió de la dansa ‘haka’ neozelandesa que inclouen en ‘Volumen I’. «Buscàvem una nova corporeïtat, una corporeïtat que fora forta, lluitadora, guerrera, enèrgica i, fins i tot, un poc violenta, i vam trobar diverses referències; ens semblava que el material tenia molt en comú amb la dansa espanyola i el flamenc pel que fa al ritme», assenyala Belén.
Mucha Muchacha utilitza els seus coneixements acadèmics en dansa espanyola i flamenc, així com les eines apreses per a dislocar-les i portar-les al seu terreny. Una actualització del codi amb fins que sobrepassen l’aspecte estilístic i arriben a l’àmbit comunitari i social.
«L’objectiu del taller és crear un espai de trobada, comunitat i apoderament, tant individual com col·lectiu, per mitjà de la dansa», assenyala Guillermo Arazo, coordinador artístic d’Espai LaGranja.
La participació de Mucha Muchacha es complementa aquest dissabte, 18 de desembre, al Teatre El Musical, amb la posada en escena de la seua obra homònima, la primera peça de llarga duració d’una companyia que es declara obertament feminista i contemporània i que posa sobre l’escena el millor llenguatge possible per a expressar la seua inquietud creativa.
[ad_2]