[ad_1]
– La Sala Ferreres-Goerlich exposa, fins al 23 de gener, les obres adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2020
– Formen part de la col·lecció ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’, que ascendeix ja a 129 creacions d’artistes de la Comunitat Valenciana
La Sala Ferreres-Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) acomiada, el pròxim 23 de gener, les 37 obres que conformen ‘Art contemporani de la Generalitat IV’. Es tracta de les creacions adquirides per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en 2020 en el seu pla per a impulsar la creació artística contemporània d’artistes de Castelló, València i Alacant.
Després de passar per Castelló de la Plana, el CCCC ofereix al públic, en la capital del Túria, aquesta mostra amb una presència equilibrada d’artistes dones i homes de Castelló, Alacant i València. Les seues obres, sense pautes generacionals ni restriccions temàtiques, aborden qüestions de la nostra societat més pròxima, com el temps i la memòria, els plantejaments feministes, les friccions entre la quotidianitat i la tecnologia, el binomi individu i societat o la sostenibilitat.
José Luis Pérez Pont, director del Centre del Carme i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), explica que «aquestes obres formen part de la col·lecció ‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana’, fonamental en la dinamització del nostre teixit artístic i en la projecció de la riquesa cultural del territori valencià. Recentment s’han conegut les obres seleccionades en 2021, amb les quals la col·lecció ascendeix ja a 129 obres per valor de més d’1,7 milions d’euros, i que prompte presentarem el públic».
‘Art contemporani de la Generalitat Valenciana IV’
En 2020, el grup d’experts i expertes van seleccionar aquestes creacions, que van sumar al fons artístic un total de 37 obres, la convocatòria més ambiciosa des de la seua creació en 2017.
De les comarques de Castelló es mostren les obres d’Ester Pegueroles, ‘Km 0’; Alejandro Mañas, ‘Sonidos a la libertad’; Julia Galán, ‘Mordazas’ i Laura Palau, ‘Observatorio, 2018-19’.
De les comarques de València, les obres d’Ángeles Marco, ‘Escalera-Rampa per a Legánes’; Alex Marco, ‘Down on the street’; Carolina Ferrer, ‘Escenografías de la memoria: la lógica de una obsesión’; Vicente Ortí, ‘Femeneidad’; Silvia Lerín, ‘A metal flower is a dead flower’; Amanda Moreno, ‘Sleepwalker Chronobiology’; Lluís Masià, ‘Refusés 2 y 13’; Carmen Ortíz, ‘Devenir. Decimoquinta puerta’; Nuria Riaza, ‘La memoria de las piedras’; Oliver Johnson, ‘The Observer effect’; Chema López, ‘DOLOR ES’; Sergio Barrera, ‘Antigesto n.º 21 y 22’; Juan Fabuel, ‘14,24’; Carmen Calvo, ‘Serie Naturalezas II’; Elena Martí, ‘Out of place’; Lluc Margrau, ‘ShÖji’; Juan Ortí, ‘Sin título, 1 y 2’; Roberto Mollà, ‘Diamantes tristes’; Alejandro Casanova, ‘Identidad perdida en suelo hidráulico y Trasunto de identidad’; Claudia Martínez, ‘Halo. Un bosque en la nieve + Red’; Concha Ros, ‘Les Dones’ i Vinz Feel Free, ‘Don’t be afraid /No tengas miedo’.
De les comarques d’Alacant, les obres de Juan Carlos Nadal, ‘Noctiluca’; Josep Pedrós i Ginestar, ‘Refugi’; el colectivo DimasIA (Diana Lozano + Alvaro Jaén), ‘El estanque de las nubes’; Elena Aguilera, ‘Debajo de ningún cielo’; Iluminada García Torres, ‘El hilo de Ariadna’; Jesús Herrera ‘Proposal for equestrian portrait’; M Reme Silvestre, ‘Igual de lleno, igual de grande I’; Miguel Calatayud, ‘Tres viajes’; Nuria Fuster, ‘Mirrors have memory’; Pablo Auladell, ‘El Paraíso perdido, 2013-14’ i Silvia Sempere Ripoll, ‘Sordium Continuum. Placeres Bárbaros’.
Visita experimental
Per a acomiadar la mostra, el 23 de gener, a les 12.00 hores, el públic podrà disfrutar d»Aquí y ahora’, de la ballarina i cantant alacantina Pilar Andújar. Es tracta d’una proposta de visita experimental en què l’artista, de reconeguda trajectòria nacional i internacional, es converteix en una dona orquestra i acompanya el públic a través ‘d’Art contemporani de la Generalitat IV’.
Cantant i ballant, Andújar invita a seguir no només el recorregut, sinó també la manera de pensar-se i sentir els detalls davant de l’obra de cada un dels 37 artistes. Mitjançant el ‘looper’, crea i improvisa músiques en el moment amb la veu, la percussió corporal i els peus.
[ad_2]