7.9 C
Valencia
lunes, 23 diciembre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    Cultura de la Generalitat participa en la XIV edició de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València

    Otras noticias

    [ad_1]

    Cultura de la Generalitat participa en la XIV edició de La Cabina - Fes...

    – La Filmoteca de València acull les projeccions dels dotze migmetratges de la secció oficial del festival
    – També projecta el cicle ‘Inèdits’ amb migmetratges de Pasolini, George A. Romero, Athina Rachel Tsangari i Lucile Hadzihalilovic

    Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, participa en la XIV edició de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València, que se celebra del 9 al 19 de novembre al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la Filmoteca de València i altres espais culturals de la ciutat.

    En la roda de premsa de presentació del festival, el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, ha assenyalat que «Cultura de la Generalitat vol reafirmar el seu compromís amb La Cabina, no sols perquè és l’únic festival d’àmbit internacional dedicat exclusivament al migmetratge, sinó també perquè és un festival jove, fresc i innovador, sempre atent als nous corrents de la cultura cinematogràfica, i amb un públic heterogeni que s’ha anat consolidant any rere any a la ciutat de València».

    Moreno també ha assenyalat que «un any més, la Filmoteca de València tornarà a ser seu de la secció oficial de La Cabina i de la secció ‘Inèdits’, que serà de gran interés per al públic més cinèfil, perquè està dirigida a la recuperació de migmetratges poc coneguts de mestres del cinema clàssic i cineastes actuals».

    En la roda de premsa de presentació del festival també han participat Ester Alba, vicerectora de Cultura i Esport de la Universitat de València; Sara Mansanet, directora de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges; i Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València.

    La Filmoteca de València acull les projeccions de la secció oficial de migmetratges a concurs i de la secció ‘Inèdits’, que indaga en la història del cine per a descobrir algunes de les millors pel·lícules entre 30 i 60 minuts.

    Al Centre Cultural La Nau es projectaran els migmetratges de la secció competitiva ‘Amalgama’, dedicada a migmetratges de no-ficció i altres llenguatges, com ara el documental creatiu. Enguany, La Cabina ha seleccionat un total de 24 migmetratges, dins dels més dels 300 rebuts, per a les dues seccions competitives.

    Secció oficial en la Filmoteca de València

    La secció oficial de La Cabina presenta a competició 12 migmetratges provinents de huit països, amb cinc estrenes nacionals i tres estrenes europees.

    El dijous 11 de novembre, a les 18 hores, la Filmoteca de València inicia les projeccions amb la pel·lícula polonesa ‘The Last Whistle’ de Karol Lindholm i la coreana ‘Daybreak’ de Lee Seung-hyun. A les 20 hores, la Filmoteca projecta la taiwanesa ‘Taipei Suicide Story’, de Keff, sobre un hotel especialitzat en clients que volen llevar-se la vida.

    El divendres 12 de novembre, a les 18 hores, la Filmoteca projecta la brasilera ‘Desconexo’ de Lui Avallos, una història d’amor LGTBIQ+ en el context d’una desconnexió digital que afecta a tot Brasil; i la francesa ‘Les filles du feu’, de la cineasta catalana Laura Rius, que va debutar amb ‘Les amigues de l’Àgata’. Aquests dos films seran presentats al públic pels seus directors. A les 20.30 hores, la Filmoteca projecta el migmetratge francés ‘Le roi David’, de la realitzadora Lila Pinell.

    El dissabte 13 de novembre, a les 18 hores, la Filmoteca projecta un altre migmetratge francés, ‘Present, Past… Present’, de David Da Costa, i el suís ‘Zeit und Lust’, de Pablo Callisaya. El cineasta suís estarà a la Filmoteca per a presentar al públic el seu film. A les 20.30 hores, el cordovés Luis Muñoz també presenta al públic ‘El cuento del limonero’, un film sobre la vellesa amb la seua àvia com a protagonista.

    El diumenge 14 de novembre, a les 18 hores, projecta el film de gènere de terror fantàstic ‘Tuffo’ del suís Jean-Claude Sonnier i la nord-americana ‘The Letter Room’, d’Elvira Lind, un drama carcerari protagonitzat per Oscar Isaac, que fou nominat als Premis Oscar de 2020.

    Les projeccions de la secció oficial conclouen, a les 20.30 hores, amb ‘Les xiques van al parc de nit’, un migmetratge valencià amb ajudes a la producció de l’IVC, que serà presentat en sala pels directors, Celia Cuenca García i Iñaki Sánchez Arrieta.

    Secció ‘Inèdits’

    La secció ‘Inèdits’ rescata cinc migmetratges d’altres èpoques que no van poder estrenar-se en sales comercials. En 2021, la secció està conformada per pel·lícules del cineasta italià Pier Paolo Pasolini, el director de terror George A. Romero, la grega Athina Rachel Tsangari, la romanesa Adina Pintilie i la francesa d’origen bosnià Lucile Hadzihalilovic, directora de llargs tan suggeridors com ‘Innocence’ o ‘Evolution’. Les projeccions del cicle en la Filmoteca de València són els dies 16 i 17 de novembre.

    El dimarts 16 de novembre, a les 18 hores, la Filmoteca projecta ‘La bouche de Jean-Pierre’ (1996), primera pel·lícula de Lucile Hadzihalilovic que va ser presentada a la secció ‘Un Certain Regard’ del Festival de Cannes; i ‘The Capsule’ (2012) d’Athina Rachel Tsangari, un film de caire experimental sobre set xiques que reben un cicle de lliçons sobre disciplina, desig i mort en una mansió enfilada en una roca de les Cíclades.

    A les 20.30 hores, la Filmoteca presenta ‘The Amusement Park’ (1975) de George A. Romero, un film molt recomanable per als seguidors del cine del terror i una raresa dins de la filmografia del director de clàssics com ‘La nit dels morts vivents’ (1968), ‘El despertar dels zombis’ (1978) o ‘Creepshow’ (1982).

    El dimecres 17 de novembre, a les 18 hores, la Filmoteca projecta ‘Oxygen’ (2010) de la romanesa Adina Pintilie, inspirat en el cas real d’un home que va intentar fugir de Romania pel Danubi emprant un tub d’oxigen durant la dictadura de Ceaucescu. La sessió es completa amb ‘La ricotta’ (1962), de Pier Paolo Pasolini, un polèmic film protagonitzat per Orson Welles i Laura Betti, que al director italià li va costar una condemna judicial per injúries a l’Església catòlica.

    La XIV edició de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València està organitzat per l’Aula de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport i la Fundació General de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura i la Direcció General de Cultura i Patrimoni, de la Regidoria d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València, Diputació de València i amb el patrocini oficial de Caixa Popular i Cerveza Túria.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos