[ad_1]
– El festival de sèries de València se celebra del 26 d’abril a l’1 de maig en la Filmoteca de València, La Mutant i Las Naves
– El festival organitzat per l’IVC reflexiona sobre la fascinació que exerceixen les sèries i el paper de la música en les ficcions televisives
El director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha presentat aquest matí la tercera edició del festival LABdeseries, que se celebra del 26 d’abril a l’1 de maig en la Filmoteca de València, Las Naves i La Mutant.
Abel Guarinos ha destacat que «LABdeseries és una de les iniciatives més recents organitzades per l’Institut Valencià de Cultura, però en tan sols tres anys ha aconseguit consolidar-se com un fòrum de reflexió i debat sobre la història, l’actualitat i el futur de la ficció televisiva i la seua relació amb la realitat i el present, a més de ser un lloc de trobada entre els professionals de les sèries i el seu públic».
El director de l’Institut Valencià de Cultura també ha assenyalat que «des de Cultura de la Generalitat es vol continuar potenciant un festival que cada any aborda noves qüestions sobre el fenomen de les sèries des de perspectives molt diverses, com el paper dels joves en les sèries, la funció que exerceix la música en la ficció televisiva o el tractament de l’auge de la ultradreta en les sèries, per citar tan sols tres dels temes que seran debatuts i analitzats en aquesta edició».
Els continguts generals de la tercera edició de LABdeseries han sigut presentats pels directors del festival: el gestor cultural David Brieva, la historiadora Áurea Ortiz i el periodista Mikel Labastida. L’acte ha comptat també amb l’assistència de l’il·lustrador Coke Navarro, que signa el cartell de la tercera edició del festival.
Programació de LABdeseries
LABdeseries s’inaugura el dimarts 26 d’abril, a les 18 hores, en la Filmoteca amb una trobada amb els integrants del pòdcast d’humor de la Cadena Ser ‘Buenismo bien’, moderat per la humorista valenciana María Juan. En aquesta xarrada, l’actor, guionista i presentador Manuel Burque; la guionista i còmica Henar Álvarez, i el periodista i locutor Quique Peinado parlaran sobre les sèries que han marcat les seues vides, a més de conéixer els projectes de ficció en els quals treballen.
El dimecres 27 d’abril, a les 18 hores, La Mutant acull la taula redona ‘¿Se parecen las series a la realidad?’, amb la participació de l’actriu, directora i guionista Leticia Dolera, creadora de ‘Vida perfecta’; la periodista i escriptora Almudena Sánchez, autora de ‘Fármaco’ i ‘La acústica de los iglús’, i Olatz Arroyo, guionista d»Allí abajo’ i creadora de ‘Supernormal’. La modera Áurea Ortiz.
Aquest mateix dia, a les 20 hores, també en La Mutant, se celebra la taula redona ‘Al salir de clase 25 años después’, en la qual participen les actrius Leticia Dolera i Athenea Mata, a més del guionista Eduardo Zaramella, un dels creadors de la sèrie. La modera la periodista Mariola Cubells.
El dijous 28 d’abril, a les 12 hores, la Filmoteca de València acull la celebració de la taula redona ‘¿Cómo hablan las series del amor?’, en què participen l’actriu Nadia de Santiago, creadora i protagonista de la sèrie ‘El tiempo que te doy’; el novel·lista i dramaturg Nando López, autor de ‘La edad de la ira’, i l’escriptor Carlos García Miranda, guionista de ‘Los protegidos’ i ‘Física o química: el reencuentro’. Es tracta d’una activitat en col·laboració amb l’IVAJ.
Aquest mateix dia, a les 18 hores, Las Naves celebra la taula redona ‘¿Cómo nos conmueve la música en las series?’, en la qual participen Iván Martínez Lacámara, compositor de ‘Los hombres de Paco’, ‘La casa de papel’, ‘Vis a vis’ i ‘El embarcadero’, i Nico Casal, compositor de ‘Maricón perdido’. La modera el professor i historiador d’art, Alejandro Lagarda.
Després de la taula redona, a les 20 hores, el pati de Las Naves acull un concert de Gilbertástico en el qual el músic valencià repassarà sintonies i capçaleres de sèries famoses, com ‘Juego de tronos’, ‘Los Simpson’ o ‘Friends’. L’acompanyaran altres músics i cantants com Antonio J. Iglesias, Alberto Montero i Ela Vin. L’entrada és gratuïta fins a completar-ne l’aforament.
El divendres 29 d’abril, a les 12 hores, la Filmoteca celebra la taula redona ‘¿Son los jóvenes un reclamo para las series?’, en la qual participen Álex Rodrigo, director de ‘La casa de papel’; Pablo Roa, guionista de ‘Toy Boy’ i ‘Vis a vis’, i Sara Belloso, guionista en ‘El internado: Las Cumbres’, ‘Luna’ i ‘El misterio de Calenda’. La modera Mikel Labastida. És una activitat en col·laboració amb l’IVAJ. Entrada lliure fins a completar-ne l’aforament.
Aquest mateix dia, a les 18 hores, també en la Filmoteca, se celebra la taula redona ‘¿Están las series haciendo periodismo?’, en la qual participen el periodista Nacho Carretero, autor de ‘Fariña’, ‘En el corredor de la muerte’ i ‘800 metros’; la periodista i guionista Raquel Martos, i el periodista Rodrigo Terrasa, autor de ‘La ciudad de la euforia’.
El dissabte 30 d’abril, a les 20.15 hores, la Filmoteca celebra la sessió ‘Cómo cuentan las series el auge de la ultraderecha’, que compta amb la presentació i col·loqui a càrrec del periodista i escriptor Miquel Ramos, autor del llibre ‘Antifascistas: así se combatió a la extrema derecha española desde los años 90’ .
En aquesta sessió es projecten en estrena els capítols 1 i 2 de la sèrie noruega ‘Todo lo que amas’ (2022) de Stian Kristiansen i el capítol 1 de la sèrie noruega ‘Furia’ (2021) de Magnus Martens. Aquestes projeccions són en col·laboració amb Filmin.
LABdeseries culmina el diumenge 1 de maig, a les 18 hores, en la Filmoteca celebrant el 20 aniversari de ‘The Wire’, amb la projecció del primer capítol. Presentació i col·loqui a càrrec de l’equip del pòdcast Laboratori d’Investigació de Sèries: David Brieva, Mikel Labastida i Áurea Ortiz Villeta. És una projecció en col·laboració amb HBO Max amb entrada gratuïta.
Per a més informació, consulteu: consultar ací
[ad_2]