11.9 C
Valencia
lunes, 23 diciembre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    L’IVAM amplia l’exposició dedicada al ‘performancer’ i activista Miguel Benlloch amb arxius de l’artista

    Otras noticias

    [ad_1]

    L

    – La sala de la biblioteca mostra accions, textos i documents que recullen el seu pensament crític i transgressor

    L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) amplia l’exposició ‘Assajos sobre ‘lo cutre’. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch’ amb una selecció de textos, accions i documents d’aquest creador granadí, poeta i ‘performancer’.

    La documentació que s’exhibeix a la sala de la biblioteca del museu procedeix d’archivomiguelbenlloch.net i recull el llegat d’aquest artista. D’aquesta manera, el visitant pot conéixer la trajectòria d’un activista contracultural que va desenvolupar al llarg de 40 anys un pensament reivindicatiu de la diferenciació ‘queer’, el feminisme, el cos divers, l’impropi i la voluntat de reflexió des del ‘des-identificat’.

    Entre les obres seleccionades d’archivomiguelbenlloch.net destaca ‘Epigramas’, una sèrie de poemes relacionats amb la seua militància pacifista en els moviments anti OTAN en què transgredeix la narrativa clàssica. La selecció també inclou el vídeo ‘Tengo tiempo’, una acció sobre el cos com a objecte cultural en què Miguel Benlloch utilitza la roba com a ritu per a mostrar la permeabilitat del pensament a l’exterior.

    ‘Assajos sobre ‘lo cutre’. Lectures de l’Arxiu Miguel Benlloch’ és una exposició a la galeria 3 que busseja en l’arxiu artístic i personal de Miguel Benlloch (Loja, 1954 – Sevilla, 2018) per a presentar la militància i l’art d’un creador que es va oposar a tot el que fora normatiu. El títol de la mostra, comissariada per Alejandro Simón, Joaquín Vázquez i Mar Villaespesa, al·ludeix a la paradoxa entre el que significa un assaig, associat a un art elevat, i ‘lo cutre’, que és sinònim del popular i el festiu, una ambigüitat clau en el treball de Benlloch.
    El projecte de l’exposició també preveu una sèrie d’activitats, com una ruta ‘transmaricabibollo’ pel Cementeri General de València per a visitar les tombes de persones dissidents sexuals i de gènere, un taller-perfomance de l’artista Diego del Pozo Barriuso i un concert d’Álvaro Romero l’11 de febrer a les 20.00 hores, en col·laboració amb Teatre El Musical (TEM).

    En aquest concert, el ‘cantaor’ flamenc presenta un dispositiu artístic que, des del flamenc, la investigació, l’electrònica i l’agitació crítica, proposa unes altres visions del món no sancionades per la ideologia dominant. Les entrades són gratuïtes i es poden descarregar en els webs de l’IVAM (https://www.ivam.es/) i del TEM (http://www.teatreelmusical.es/).

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos