16.3 C
Valencia
domingo, 22 diciembre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    Cultura presenta en la Filmoteca d’Estiu la comedia británica ‘Pasaporte para Pimlico’

    Otras noticias

    [ad_1]

    Cultura presenta en la Filmoteca d

    La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’IVC i se celebra del 30 de juliol al 29 d’agost als Jardins del Palau de la Música de València
    – La comèdia que va inspirar Luis G. Berlanga en ‘¡Bienvenido Míster Marshall!’ es projecta en versió original i amb subtítols en valencià

    La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, el dimarts 3 d’agost i el dijous 5 d’agost, a les 22.30 hores, la comèdia britànica ‘Pasaporte para Pimlico’ (‘Passport to Pimlico’, 1949) dirigida per Henry Cornelius. Amb una durada de 84 minuts, la pel·lícula es projecta en versió original amb subtítols en valencià.

    ‘Pasaporte para Pimlico’ és una entranyable comèdia coral produïda per la mítica productora Ealing Studio, amb la Segona Guerra Mundial encara recent i en ple bloqueig de Berlín, que conta com un barri de Londres decideix independitzar-se del Regne Unit.

    A causa d’una bomba sense explotar de la II Guerra Mundial es descobreix un document enterrat a Pimlico, un barri de Londres. El paper és un tractat que afirma que el barri pertany a la Borgonya francesa. Aquest sorprenent descobriment provoca que la ‘Secció Pimlico’, una xicoteta comunitat enmig de Londres, es proclame independent d’Anglaterra i intente actuar com a tal.

    Protagonitzada per Stanley Holloway, Margaret Rutherford i Hermione Baddeley, ‘Pasaporte para Pimlico’ explora l’esperit i unitat de Londres en temps de guerra i ofereix un examen del caràcter anglés en clau humorística.

    Una comèdia inspiradora

    Nominada a l’Oscar al millor guió, ‘Pasaporte para Pimlico’ forma part del cicle ‘Berlanga i la comèdia’, en el qual s’han programat pel·lícules dirigides pel cineasta valencià, però també títols que li van servir d’inspiració o dirigits per directors admirats o de la seua generació.

    La comèdia dirigida per Henry Cornelius fou font d’inspiració per a Berlanga en ‘¡Bienvenido, Míster Marshall!’. Si ‘Pasaporte para Pimlico’ fa una reflexió irònica sobre la identitat nacional anglesa i les penúries que viuen els habitants d’un barri de Londres en la postguerra, el clàssic del director valencià sobre l’arribada d’una delegació nord-americana a un poblet castellà és una sàtira costumista sobre la misèria i la situació política i social d’Espanya, quan el règim franquista intenta eixir de l’aïllament internacional.

    Berlanga i la comèdia

    Dins de les activitats commemoratives de l’Any Berlanga impulsades per la Filmoteca de l’IVC, figura el cicle ‘Berlanga i la comèdia’, organitzat en col·laboració amb l’Aula de Cinema de la Universitat de València. El cicle no només recull pel·lícules de Berlanga, sinó també comèdies europees i espanyoles que li van servir d’inspiració o van ser dirigides per directors de la seua generació o per mestres del cinema admirats pel cineasta valencià.

    Dins del cicle, la Filmoteca d’Estiu projectarà ‘Novio a la vista’ (1954), de Luis G. Berlanga, una comèdia d’amors juvenils a l’estiu, rodada a Benicàssim (14 i 15 d’agost), i el clàssic francés ‘Las vacaciones del señor Hulot’ (1953), de Jacques Tati, un cineasta molt estimat per Berlanga (16, 17 i 19 d’agost).

    El cicle continuarà a setembre, ja dins de la programació de la Filmoteca de València, amb la projecció, entre altres, de ‘Calabuch’ (1956), primera pel·lícula de Berlanga rodada a Peníscola; ‘Milagro en Milán’ (1951), comèdia emblemàtica del neorealisme dirigida per Vittorio de Sica; i ‘La kermesse heroica’ (1935), de Jacques Feyder, un clàssic admirat pel mestre valencià.

    Com en l’edició de 2020, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm, 9,5 mm i 16 mm), recuperades per la Filmoteca i digitalitzades i conservades en el seu arxiu fílmic.

    Horaris i venda d’entrades

    La celebració de la Filmoteca d’Estiu és possible gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els Jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions; també gràcies a la col·laboració de l’Aula de Cinema de la Universitat de València en el cicle ‘Berlanga i la comèdia’ i al patrocini de Cerveza Turia.

    La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

    Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La venda anticipada d’entrades en línia està disponible en la web de l’IVC: consultar ací.

    Per les mesures anti COVID, l’ús de la mascareta és obligatori en tot el recinte i s’ha de respectar la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries a l’entrada.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos