[ad_1]
Climent destaca la importància de la relocalització de les indústries valencianes per a aconseguir un desenvolupament sostenible real
El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat en el VI Fòrum de Desenvolupament Sostenible, organitzat per la Cambra de Comerç de València que és «essencial aconseguir un desenvolupament efectiu de la igualtat d’oportunitats per a totes les persones» i ha incidit en la importància de la relocalització de les indústries valencianes que produeixen en altres països «per a aconseguir un desenvolupament sostenible real».
Per a Climent, la millor manera d’arribar a la governança global i als grans objectius de desenvolupament sostenible globals, «és a través de la solució d’allò local, apostant per una indústria pròpia, local, de valor afegit i amb un alt nivell tecnològic».
En la seua intervenció ha reafirmat el compromís de la Generalitat amb els objectius establits en l’Agenda 2030 per a erradicar la pobresa, promoure la prosperitat, protegir el medi ambient i fer front al canvi climàtic a nivell mundial.
A nivell energètic, ha destacat el treball que es realitza per una transició energètica que permeta aconseguir un model més sostenible, just, inclusiu i participatiu. En aquest sentit, ha subratllat que la ciutadania «ha de prendre les regnes d’aquesta transició energètica».
En la seua opinió, les comunitats locals d’energia «constitueixen una peça essencial per a aconseguir la descentralització i democratització dels sistemes energètics i fomentar un desenvolupament econòmic i social sostenible a nivell local, acompanyat per la creació de llocs de treball».
Cal destacar que el Pla de Foment de les Comunitats Energètiques Locals té com a objectiu per a 2030, que totes les poblacions puguen comptar, almenys, amb una Comunitat Energètica Local. I amb aquest propòsit, l’Ivace ha incrementat en un 60% el pressupost dirigit a aquestes comunitats, amb una inversió total de 5 milions per a 2022.
El titular d’Economia també s’ha referit al comerç de proximitat com un altre dels eixos per al desenvolupament sostenible subratllant que «no és una elecció ni una moda, és un compromís que tenim com a societat com a part de la solució en la lluita contra el canvi climàtic».
Així mateix ha reivindicat el cooperativisme, com un model empresarial que tradicionalment ha funcionat molt bé a nivell local, demostrant una gran capacitat per a fixar ocupació de qualitat en el territori.
Per això, des de la conselleria d’Economia Sostenible s’està fomentant el cooperativisme, present en quasi tots els sectors i l’economia social, ja a més de l’eficiència empresarial, representen valors com la solidaritat, la corresponsabilitat i la sostenibilitat.
[ad_2]