16.3 C
Valencia
domingo, 22 diciembre 2024

Las últimas noticias de la Comunitat Valenciana, con la actualidad de Valencia, Alicante y Castellón

Más

    València dissenya un projecte per digitalitzar la seua oferta turística

    Otras noticias

    [ad_1]


    Tornar
    • Turisme

    València dissenya un projecte per digitalitzar la seua oferta turística

    Emiliano García destaca que la iniciativa té un pressupost de 5,6 milions d’euros i optarà als fons europeus de reconstrucció Next Generation

    • Una turista fa ús del mòbil a l’aeroport

    04/08/2021

    L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament ha posat en marxa “una nova estratègia per digitalitzar el mercat turístic i orientar la seua oferta en funció de les necessitats dels visitants registrades a través de l’ús de dispositius mòbils”, segons ha explicat del regidor Emiliano García. “Els telèfons intel·ligents permeten identificar moviments, horaris i consums en temps real, per la qual cosa es convertixen en una plataforma perfecta perquè la ciutat puga distribuir informació, oferir alternatives d’oci i fins i tot estimular la despesa en funció de les preferències dels usuaris”, ha indicat.

     

    Amb el suport de la Fundació Municipal Visit València, l’Ajuntament ha elaborat un projecte per poder monitorar de manera anònima les dades que es generen des dels telèfons mòbils dels visitants i adaptar així la seua oferta turística. Segons el regidor de Turisme, Emiliano García, “València aspira al fet que el projecte, que té un pressupost de 5,6 milions d’euros, puga acollir-se als fons europeus per a la reconstrucció Next Generation i donar un impuls als itineraris digitals i a la gestió intel·ligent de la seua oferta com a destinació turística”.

    El projecte té un termini d’execució de dos anys i mig i involucra els turistes, els intermediaris i socis de la indústria, com ara canals de distribució o agències de viatges, i finalment, les empreses associades a Visit València, entre els quals es compten els principals hotels de la ciutat i tot tipus d’empreses de serveis associats al turisme.

    El projecte gestiona, en primer lloc, l’itinerari digital de consum del viatger de manera integral: atén les necessitats del turista abans, durant i després de la seua visita. “L’objectiu és capturar l’interés del turista potencial, atendre les seues necessitats d’informació i servicis, millorar els seus nivells de satisfacció i estimular el consum”, ha detallat el regidor.

    En segon lloc, la iniciativa desenvolupada pels tècnics de Visit València atén el canal de la intermediació. “Es pretén establir una plataforma de gestió de les relacions amb els clients per recuperar la demanda prèvia a la pandèmia del coronavirus en el menor temps possible i orientar l’oferta cap a segments més interessants i alineats amb els valors de la destinació”, ha assegurat. El projecte també perseguix millorar els canals d’informació i participació de les empreses i agents turístics locals a través de diferents eines tecnològiques.

    Finalment, el conjunt de l’estratègia propicia la creació d’un sistema d’intel·ligència turística propi. Les interaccions del turista amb l’entorn físic i digital generen dades que, complementats amb fonts tradicionals d’informació, big data i paquets d’informació de tercers, permeten intuir el comportament del viatger, anticipar escenaris i mesurar l’eficàcia de les accions de promoció i venda. Les dades resultants es recopilen, analitzen i mostren en el sistema d’intel·ligència turística, la qual cosa permet prendre decisions basades en dades i patrons. El desplegament de plataformes pròpies i la seua integració amb les plataformes de la ciutat reduïx, a més, la dependència de la destinació respecte de dades recopilades i comercialitzades per tercers.

    L’execució del projecte passa per oferir aplicacions als turistes per guiar els seus itineraris, disposar de targetes específiques perquè puguen optar a servicis relacionats amb l’activitat turística o desenvolupar un complex sistema d’anàlisi de les dades recopilades per orientar l’oferta als hàbits del visitant. I és que, per exemple, els horaris de desdejuni, menjar o sopar varien en funció de l’origen o naturalesa del client: no es comporta igual una parella francesa que una família alemanya i el sistema pretén ajustar l’oferta al perfil de cadascun dels visitants.

    El projecte posa en relleu la importància del turisme per a la ciutat de València (el sector va aportar més del 15 % al Producte Interior Brut de la Comunitat Valenciana en 2019 i ha sigut un dels més castigats per la restriccions de la mobilitat per frenar l’expansió de la covid) i articula una sèrie d’eines tecnològiques per millorar l’atenció dels visitants.

    [ad_2]

    ¿Quieres hacernos llegar alguna información?

    Si quieres poner en nuestro conocimiento algún asunto que creas que debería ser de conocimiento público o aparecer en una noticia, puedes enviarnos un email a: redaccion@eldiariovalenciano.com

    Más noticias

    DEJA UNA RESPUESTA

    Por favor ingrese su comentario!
    Por favor ingrese su nombre aquí

    Los comentarios son moderados para evitar un debate irrespetuoso o que se caiga en los insultos y las descalificaciones hacia el resto de la comunidad. Por lo tanto, al enviar tu comentario deberás esperar un rato hasta que sea revisado y se publique. Gracias por tu comprensión.

    Últimos artículos